Éden Hotel 2 - Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája

A Viasat3 Éden Hotel valóságshow-jának második évadja közeleg, 2012 elején veszik fel, ennek apropóján pedig az első sorozat nagy taktikusát kérdeztük kolumbiai emlékeiről. Ádám, aki akár nyerhetett volna is, úgy látja, Kristóf lépése a fináléban könnyen igazolható volt, Szandrát kifejezetten rosszindulatú, gonosz lényként írta le, és elmesélte, mi történt vele közvetlenül a kiesés után.
Tudtál profitálni valamit a műsorból?- Én nem nagyon, nem is vártam tőle többet, nem számítottam nagyobb felhajtásra. Brókerként dolgoztam előtte, hazajőve pedig folytattam a munkámat. De mondhatjuk, hogy profitáltam, mert a műsor összehozott olyan emberekkel, akikkel amúgy nem találkoztam volna. Voltak felkérések, közönségtalálkozók, nyáron szinte minden hétvégén jártuk az országot, de ezek nem hoznak olyan összeget, amelyből meg lehet élni. Zsebpénznél több volt, de alapozni nem lehetett rá.
Te voltál az Éden Hotel nagy taktikusa: a Viasat nem kért fel szerkesztőnek?- Nem, de nem is vagyok ezért csalódott. Amúgy, ha már kérded, szívesen dolgoznék tévés produkciókban, de nem képernyőn, mert a háttérmunka, a kreatív része jobban érdekel. Az pedig, hogy én voltam a nagy cselszövő, az nekem is csak itthon esett le, amikor néztem az összefoglalókat a tévében. Nekem is újdonság volt. A játékostársaim hallgattak rám, bíztak bennem, jónak látták az általam mutatott irányt. Annyi történt csak, hogy kimentem egy stratégiai játékba, ahol nem jópofizni kellett, nem a nézőknek kellett megfelelni, hanem észnél kellett lenni. Eleinte féltem attól, hogy nem fog menni, de használtam az eszemet. Nagyon nehéz dolgunk azonban nem volt, szerencsére pár eseményt megláttunk, így tudtuk irányítani a szálakat.
A szereplők fele csak sodródott az eseményekkel.- Voltak ilyenek, néha szóvá is tettem, hogy ez nem jó taktika, de nem gyakran, mert akkor magam ellen beszéltem volna. Ha mindenki azt csinálta volna, amit én, akkor nehezebb dolgom lett volna nekem is.
A műsorból úgy jött le, hogy a vége felé nem is érdekelt a főnyeremény, jóformán lemondtál róla. Miért?- Nem a pénzért mentem. Nagyon sokan nem hiszik el nekem, de bent egyszer sem jutott eszembe a 25 millió, viszont egy hosszabb párkapcsolatom ért véget épp a forgatás előtt, ezért úgy fogtam fel, hogy ez egy kiruccanás, kikapcsolódás lesz. Az is lett, mert előtte el sem tudtam volna képzelni, hogy napokig internet és telefon nélkül legyek. Három nap alatt megszoktam, hogy nincs nálam a laptop, és most is szívesen elcserélném ezt az életet arra, ahol nincs gond, nincs csekk, sms, telefon, e-mail.
Akár nyerhettél volna is.- Többen támadtak utána, hogy nem volt normális dolog, hogy feláldoztam magam a finisben, nyolc nappal a vége előtt egy olyan emberért, akit negyven napja ismerek. Akkor így láttam jónak. Kristófnak mindenképp szerettem volna segíteni, ez a tervem bevált, mert megnyerte, pénzhez jutott. Danival pedig azóta visszaesett egy picit a kapcsolat, de havonta azért beszélünk. Ez most lehet neki egy üzenet is, ha olvassa a cikket: nekem egy kicsit fáj, hogy ha én nem keresem, ő nem hív. Ő együtt él Krisztával, rá lehet fogni a rohanós hétköznapokra is, de Kristóffal például maradt a szoros barátság.
Mit szóltál ahhoz, hogy ő a végén eldobta a hűséggömböt?- Sokan támadták, hogy ez nem volt szép húzás, de én maximálisan megértem. Nem azért, mert ő jó barátom, de megvédem: akik beszólnak neki a finálé miatt, azoknak kívánom, hogy álljanak ott, a gömbbel a kezükben, ilyen negyvennyolc nap után. 25 millió volt a tét, és szemben Alíz állt, aki nagyon sok butaságot követett el a játékban, olyanokat, amelyek miatt elvesztette a bizalmunkat. Az utolsó két hétben voltak olyan dolgok az ő részéről, amiket nem is nagyon tudtunk feldolgozni. Én nem is állhattam mögé, mert engem ki akart ejteni Szandrával együtt. Utána Aliz kidobta Nikit a játékból, de úgy, hogy Szandrát is hazaküldhette volna. Kristófban logikusan megingott a bizalom, és mivel ő nagyon fontosnak tartotta, hogy pénzzel menjen onnan haza, így lépett. Aki elítéli, nézzen magába. Alízról pedig játékon kívül nem lehet rosszat mondani, nagyon kedves, aranyos lány, most is jóban vagyunk.
A hogyvolt.blog naponta beszámolt az eseményekről, ott simán "királyként" aposztrofált a szerző. Ez, gondolom, tetszett, amikor olvastad, pláne, hogy mást Pókmajomnak hívtak.- Voltam a blogon Corleone, majd király - aki azt mondja, hogy nem olvas ilyet szívesen magáról, az hazudik. De emellett az is tetszett, amit a nézőktől kaptam vissza: nem csalódtak bennem, nem köpködtek rám. Megismertek, én ilyen vagyok. Szandra például sokszor hangoztatta, hogy ő csak a játékban olyan, csak egy álarcot visel, de az ember nem tud 48 napig színészkedni, még egy hollywoodi színész sem képes erre. Az ilyen Szandra-féle embereket én maximálisan kizárom az életemből, nem tudok azonosulni velük. Biztos vannak neki is barátai, de az én baráti körömbe biztosan nem férne bele, nem is tudnék vele miről beszélgetni. Ettől függetlenül kellett oda egy olyan karakter, akinek az a szándéka, hogy embereket bántson - lehet, hogy nélküle unalmasabb lett volna a műsor. Egy intelligens, tanult ember nem üt meg mást, különösen nem egy műsorban: Szandra pedig odacsapott Kristófnak.
Láttál egy szereplőválogatást kívülről, pár embert, akik az Éden Hotel 2-be készülnek. Nekik mit javasolnál?- A lényeg, hogy ebben a játékban nem tudsz mindenkivel jóban lenni, mert a célod miatt valakit úgyis meg kell bántanod - de úgy sem lehet végigvinni, hogy közben mindenki utál. Ne akarj színészkedni, mert nem fog menni. Az újak legyenek résen, használják az eszüket, és ne féljenek attól, hogy barátra találnak benn, mert igenis alakulhatnak igaz barátságok. Szandra és Niki közt egy szezonbarátság jött létre, de én például nem tudnám elképzelni, hogy Kristóffal bármin összevesszek. Kolumbiából többet láttál, mint a többség. Merre kalandoztál?- Amikor kiestem a valóságshow-ból, akkor szentül meg voltam győződve arról, hogy repülök haza, mint a korábban kihullott játékosok, ugyanis egyet sem láttam a szállodában. A Viasat nem mondott nekem semmit, csak teltek-múltak a napok, és közben felmerült egy lehetőség, hogy kinn lehet maradni nyaralni. Ez már saját költségen ment, átírattam a repülőjegyemet, majd egy szenzációs két és fél hetet töltöttem el az országban, jártam a Rózsák szigetén, Cartagenában, Bogotában, ott töltöttem a karácsonyt is. A szilvesztert valahol az Atlanti-óceán fölött, egy repülőn töltöttem.

Éden Hotel 2 - Ezúttal nem márciusban fog indulni a VIASAT3 valóságshow-ja

Ezúttal nem márciusban fog indulni a VIASAT3 valóságshow-ja, az Éden Hotel 2, hiszen a hosszú forgatásra csak jövő év elején kerül sor, így a premiert is csak nyár környékén láthatják a rajongók. Az már pár hónapja eldőlt, hogy a VIASAT3 folytatni fogja idei nagysikerű valóságshow-ját, az Éden Hotelt, azonban a reality forgatása még mindig nem kezdődött el, pedig tavaly az év vége felé rögzítették a műsort Kolumbiában, hogy az év első felében leadásra kerülhessen. 2011/12-ben azonban úgy tűnik hogy a rajongóknak le kell mondaniuk a márciusi startról, hiszen a csatorna legdrágább produkciójának forgatása mindössze 2012. elején kezdődik el.
Ugyancsak változás lesz, hogy Kolumbia helyett ezúttal Mexikó fog otthon adni a gondatlan nyaralásnak, csajozásnak-pasizásnak, no meg persze egymás hátba döfésének, hiszen a játékban az viszi el a főnyereményt, mely akár 25 millió forint is lehet, aki az utolsó adásra is állva marad. Erre a tavalyi szezon alapján a kezdőjátékosoknak van a legnagyobb esélye, hiszen a folyamatosan érkezett újoncok meglévő kapcsolatok nélkül kerülnek bedobásra a mély vízbe, de más országok verzióiban nagyon gyakran győzedelmeskedett olyan játékos, aki csak pár hetet töltött el a paradicsomi körülmények között, köszönhetően annak, hogy az egymást vetélytársnak tekintő "régiek" elintézték egymást.

Éden Hotel VIASAT3 - Horváth Éva megmondja mit kér ajándékba

A csinos modell tudja, hogy mit akar. Ő sem vásárol értelmetlen dolgokat, és az ajándékba kapott kacatokat sem tudná hová tenni, így megmondta kerek-perec, hogy mit vegyenek neki karácsonyra.
„Próbálok nem fölösleges dolgokat vásárolni, magamnak és a szeretteimnek sem. Nagyon érdekes, mert az egyetem erről szólt az egyik órám a vásárlói-fogyasztói magatartás és ott valahogy így belénk nevelték ezeket a dolgokat. Egy az, hogy értelmetlen, mert nem férnek el rendesen a lakásban és így mindenki örül.” - mesélte Éva, aki a következőkben felsorolta mire van szüksége, hogy boldog karácsonya legyen. „Kértem egy kártyaolvasót egy elemtöltőt és egy elemet, ami örök-élet tartalmú és kértem egy külső meghajtót. Picike kis lakásban élek, pici kis garzonban nem férnek már el sem ruhák sem nagyobb dolgok. Ezekre meg szükségem lesz, hogyha utazom Mexikóba ugye hamarosan.” - számolt be a sztártévé kamerái előtt a playmate-szépségkirálynő, aki arról is beszámolt mennyire várja már a reality show következő részét. „Az Éden Hotel 2. részéről van szó, amit már bizonyára ti is tudtok. Tavaly volt az álmaim netovábbja ez volt az álomutazásom és az álom élményem, amivel ott tényleg gazdagodtam és biztos vagyok benne, hogy ez is nagyon jó lesz… álom.2.”

Éden Hotel 2 Viasat3 - Playmate is próbálkozott a szereplőválogatáson

Keresi a szereplőket a Viasat3 a 2012-ben induló Éden Hotel 2 évadjára. A castingon újak is megjelentek, de olyan fiatalok is eljöttek újfent, akiket korábban már megnézett a stáb.
2011 egyik kereskedelmi tévés sikere volt az Éden Hotel, amely - mivel nem az RTL-en, hanem a Viasat3-on ment - nem volt ugyan olyan nézett, mint a Való Világ, mégis sokan kísérték figyelemmel, főleg a nyíltan taktikázó, stratégiával bíró játékosok, a cselszövések, a meglepő fordulatok miatt. A csatorna esetében igen jónak számító 8-10 százalékos közönségarány után nem volt kérdés, hogy lesz-e második szezon, de mivel ez egy igen költséges reality (legalább 30-40 játékost és egy 20 fős stábot kell kiutaztatni Mexikóba, ott pedig elszállásolni két hónapig), az időpont volt kétséges. 2011 őszére tervezte a Viasat3 a forgatást, ez csúszott, most úgy tűnik, hogy 2012 januárjában megy ki a stáb és az első csapat játékos a Csendes-óceán partjára.
A castingon megjelent az első széria három legemlékezetesebb játékosa, a Facebookon is népszerű Aliz, Kristóf és Ádám (velük a jövő héten interjúkat olvashat az [origo]-n), ők is kérdeztek a próbálkozóktól. Általános vélemény volt, hogy nem jó stratégia, ha valaki "új Szandraként" jelentkezik a műsorba, és a szerepjátszás sem nyerő, mert - legalábbis az első Éden Hotel nagy manipulátora, Ádám szerint - a legjobb hollywoodi sztár sem tud másfél-két hónapon át úgy színészkedni, hogy ne derüljön ki valódi személyisége.
A casting korai szakaszban tart, decemberre lesz meg a 30-40 szereplőjelölt, akik közül többen heteket töltenek majd el Mexikóban - Horváth Évával, akit felkértek a második évadra is.

2012 tavaszán indul a Éden Hotel 2 a Viasat3-on

Éden Hotel 2 - Horváth Évá mindig szakít időt a jótékonykodásra

A gyönyörű modell-műsorvezető életében sosincs megállás. A sok munka között viszont mindig szakít időt a jótékonykodásra. Egyik kampány a másikat követi, emellett saját közösségi oldalát is szívesen használja fel arra, hogy sanyarú sorsú állatoknak gazdit keressen. Mindenkinek ki kell állni valamilyen nemes cél mellett. Én kettő ilyet is választottam: a beteg gyerekek és az állatok védelme - nyilatkozta Horváth Éva.
Hétről hétre jótékonysági kampányokban vesz részt: múlt héten egy gyorséttermi lánc jótékonysági rendezvényén állt ki a daganatos gyermekek mellett, a napokban pedig az állatvédelem lesz a kirakatban - szó szerint.
Modell barátnőivel közösen kiépített márkája, a Sugarbird mindig nemes célok, nemes ügyek mellé áll. Az Állatvédőrség számára idén már naptárat is készített, most pólókat is terveztek a Sugarbirddel. A naptárképeken olyan szituációkat mutatnak be, amelyek az állatoknak nem jó: Horváth Éva például egy ketrecben zárva érzi át, milyen szörnyű a fogságba ejtett állatok sorsa.
De nemcsak jelenlétével akarja felhívni ezekre a társadalmi problémákra a figyelmet, hanem már gyerekkora óta maga is tesz az ügyért.
A családban elterjedt, hogy gyerekkorom óta csak örökbefogadott állataink vannak. A cicám is a karácsonyi fagyok elől menekült meg még annak idején, amikor örökbe fogadtam - tette hozzá a jótékony sztár.

Éden Hotel 2 - "Sokáig nem aludtam a hazatérés után" - Kristóf, az Éden Hotel győztese

Már keresi a Viasat3 a 2012-re tervezett Éden Hotel 2 szereplőit, a castingon pedig - kérdezőként - feltűnt több játékos az első szériából. Kristóf az [origo]-nak elmesélte, hogy az utolsó adás után jó darabig tépelődött, jól cselekedett-e, de azóta rengetegen jelezték neki, meg megértették, miért döntött látszólag önző módon. Aliz megbékélt vele, a nyereményből pedig egy csepeli lakást tudott venni.
A fődíj mellett mit profitáltál a valóságshow-ból?Nem tudtuk, hova készülünk, mi vár ránk, és nézi-e majd valaki ezt a műsort. Én rengeteg elismerést kaptam a végjátéktól függetlenül, a szüleimnek is nagy boldogság volt ez, mert úgy érezték, hogy a gratulációk őket, az ő nevelési módszereiket igazolják. Több jó emberi kapcsolatra is szert tettem, Ádám igazán jó barátom lett. Lettek azóta olyan jó ismerőseim is, akikkel csak néhányszor találkoztam, de lehet rájuk számítani: ha például Sülysápra megyek, ott lesz hol aludnom, mit ennem, ez hihetetlenül jó érzés.
A te szobádban legalább négy-öt lány fordult meg másfél hónap alatt. Kivel maradt jó viszony?
- Baráti kapcsolat van szinte mindenkivel, de nagyon szorosnak nem mondanám. Dzseniferrel, Rab Katával, Alizzal jóban vagyok a mai napig.

Aliz minimum neheztelt rád a játék végén, amikor üres kézzel távozott.
Ez nagyon érdekes helyzet volt, miután hazajöttem Kolumbiából, két hónapig nem aludtam jól. Mit, hogyan kellett volna csinálni? Úgy döntöttem végül, hogy ennek így kellett lennie. Volt olyan néző, akinek öt-tíz perc, másnak egy hét kellett, hogy megértse, miért alakult így a finálé. Az én oldalamat feldolgoztam, Aliznak pedig annyira pozitív életszemlélete, hozzáállása van mindenhez, hogy szerintem ő is túllépett ezen. Amit ez az életvidám lány ott elvesztett, hamar megteremti magának.

Visszanézve a szerkesztett, megvágott adásokat, azt láttad, ami történt?
Abszolút. Viszont rengeteget hülyéskedtünk a fiúkkal, nagyon szívesen visszanéztem volna ezeket a jeleneteket, de megértem, hogy a tévézőket ez nem annyira érdekelte volna. Sok váratlan szituáció azonban nem ért: egy ilyen játékban annak jó, aki információkkal rendelkezik, mi pedig, Ádámmal az élen, "szervezett bűnözést" hajtottunk végre odabenn. Persze azért volt egy-két jelenet, amikor felkaptuk a telefont, és hívtuk a másikat, hogy "hogy nem vettük ezt észre akkor?"

Gyerekeket tanítasz focizni: ők néztek, nézhettek téged a Viasat3-on?
A műsor indulása előtt tizenöt éveseket tanítottam futballozni, de attól a klubtól eljöttem. Az Éden Hotel után máshol kezdtem dolgozni, kicsikkel, két hónapjuk volt, hogy megismerjenek, mielőtt elindult volna a tévéműsor. Utána az egész klub nézte, kicsik és kamaszok egyaránt. A lelátón is szóba jött, ki is vagyok, konkrétan majdnem verekedtek, mert volt, aki beszólt, a tanítványaim szülei viszont megvédtek, mondván, szakmailag és emberileg sincs velem baj. Jelenleg is óvodákban tartok edzéseket délelőtt, délután pedig a csapataimmal vagyok, ez az életem.

A lapok azt írták, hogy kihasználtad az ismertséget, nagyon szeretnek a lányok, és sok kapcsolatod volt a műsor óta.
Ádám legnagyobb meglepetésére nem használtam ki annyira a helyzetet, mint amennyire várta. Bevallom, hogy óriási nőáradat indult el felém, de ezek felszínes kapcsolatok voltak jórészt. Bár láttak heteken át a tévében, óriási tévhitben voltak a hölgyek azzal kapcsolatban, ki vagyok én, mire lehet engem - úgymond - használni. A jelenlegi párom egyáltalán nem nézte a műsort: egy divatújságban látta meg először a fotómat, egy ilyen kép után nem volt pozitív benyomása. Az utcán aztán nagyon sok elismerést kaptam ismeretlenektől, ami után a barátnőm is ráébredt arra, hogy pozitív szereplője voltam a műsornak.

Annak a műsornak, amelyeit megnyertél. A pénz megvan még?
Nincs meg. A tizenkét és félmillióból egy nagyon kerek összeget kaptam meg adózás után. Aliznak, Ádámnak és Daninak adtam belőle, mindenkinek ugyanannyit, majd a maradékból vásároltam egy nagyon szerény lakást Csepelen, egy panelház harmadik emeletén. Nem tudok még beköltözni, felújításra vár. 
Indul a második menet, mi a nyerő taktika? Fúrás, barátgyűjtés?
A játék első ajándéka, hogy az ember eljuthat egy ilyen egzotikus helyre, így mindenképp élvezzék az ottlétet. A szövetségesek gyűjtése nyerő lehet. Fontos, hogy mindenki a saját sorsát irányítsa, de ezt egyedül nehéz, ehhez társak kellenek. Ha megvannak a társak, akkor viszont megy a kombinálás, hogy vajon megbízható-e, vagy kettős ügynök. Ne meneküljenek olyan emberi kapcsolatoktól, amelyekben lehet őszinteség, mert igenis kialakulnak igazi érzelmek benn. Az sem mindegy, mikor kerül be egy játékos: aki ott van az elején, annak nagyon sokat ki kell állnia, sokszor kell túlélnie, de előny, hogy komoly szövetséget alkothat. Ha belegondolok, hogy az első szériában Attila egy héttel a vége előtt költözött csak be, és majdnem annyi esélye volt a győzelemre, mint nekem, akkor nem tudom eldönteni, melyik a jobb.

Danival is jóban voltál. Most mi a helyzet?
Egy épületben dolgozunk, a napokban összefutottunk, de nem járunk össze annyit, mint régen.

Kolumbiából mit láttál?
Szerencsém volt, mert a játék után még három nap jutott Santa Martára, Bogotában pedig hat órát rohangáltam, hogy mindent lássak, ami ebbe belefér. Tervezem, hogy egyszer visszamenjek majd.

Éden Hotel 2 - Újra indul az Éden Hotel

Itt az Éden Hotel 2 a nyakunkon. A Viasat3 az Éden Hotel első szériájának sikere után újra elviszi a jelentkezőket egy kalandra. Aliz, Ádám és Kristóf az első széria népszerű versenyzői castingolták az új jelentkezőket.
Az Éden Hotel új szériájába válogatták a versenyzőket tegnap délután. A válogatásra meghívást kapott az Éden Hotel első nyertese Kristóf is továbbá Ádám és Aliz is. A válogatáson természetesen arra voltak kíváncsiak a castingolók, hogy mennyire lesz jó karakter valaki.
A megosztó személyiségek azok, akik miatt a nézők a TV képernyője elé ülnek. Fontos a megjelenés is, hiszen az Éden-ben hogyan mutatna egy Pokol-ian kinéző személy. Csinibabák és kigyúrt fiúk seregének van esélye arra, hogy bejusson az új szériába.
A családi állapot is fontos volt és a nyitottság az új kapcsolatokra a válogatón. A reality show-k mindig is fontos kelléke a szerelem és a testiség, mely nem maradhat el az Éden Hotelben sem. Már csak azért is fontos ez különösen az Éden Hotelben, mert itt eleve párokat alkotnak a versenyzők. Az áskálódás és a párcserék igazi izgalmakat tartogatnak a nézőknek.
Az első széria játékosai már el tudják mondani, hogy megéri-e egy ilyen játékban szerepelni?! A több hetes exkluzív nyaraláson és bulizáson kívűl mindegyikük megkapta a hírnevet és az ismertséget. Mára már lecsendesedett a felhajtás, de az új Éden Hotel széria indulásával biztos ismét előtérbe kerülnek.

Jön az Éden Hotel 2

A valóságshow hozta a várt nézettséget, így készülhet az Éden Hotel második szériája. Az egzotikus vakációra olyan független fiúk és lányok jelentkezését várta a csatorna, akik készen állnak egy nagy kalandra. Kezdetben öt lányt és öt fiút küldtek ki a dél-amerikai országba, majd a később érkezőkkel a szerkesztők csak bonyolították a helyzetet. Hasonlóan az RTL Klub Kísértés című csajozós-pasizós műsorához, itt is dúskeblű bombázók és kocka hasú szépfiúk versenyeznek egymással. A cél, hogy minél tovább a hotelben maradjanak, és a végén közülük egy elvigye a 25 milliós főnyereményt.

Kereszty Gábor, a Viasat3 kreatív igazgatója elárulta, biztosan lesz folytatása a valóságshow-nak. A casting nyár végégig tart, a forgatás pedig a tervek szerint ősszel kezdődik majd, így a második évad 2012-ben kerülhet a képernypőkre.
A helyszínről egyelőre még nincs döntés, de az biztos, hogy a stáb marad a jól bevált Karib-térségben.