Éden Hotel 2: Nánási Pál poggyászából ellopták a fényképezőgépét

Nánási Pál az Éden Hotel 2-ik évadjának reklámfotózása miatt utazott Mexikóba, ám út közben súlyos kár érte. A repülő csomagterébe feladott poggyászából ellopták a fényképezőgépét. Mikor Nánási Pál január elején útnak indult Mexikóba, még nem sejtette, hogy az egzotikus országba tett utazása keserű emlék marad majd a számára. A fotóművész az Éden Hotel második évadjának promóciós munkálatai miatt ült repülőre: a Csendes- óceán partján kellett képeket készítenie a Viasat3 hamarosan képernyőre kerülő valóságshow-jának tíz kezdőjátékosáról, akik a műsor utcai plakátkampányában fognak majd szerepelni.
A nyuszis magazin sztárfotósa azonban nem számolt azzal, hogy a körülbelül harmincórányi, több átszállással is tarkított úton olyan sok kézen fut át a feladott poggyásza, hogy valamelyik repülőtér egy bekamerázatlan rakodóterületén esetleg lába kelhet a belerakott értékeknek. Sajnos mégis így történt.
A kiutazás során történt a lopás. Mivel sok felszerelésre volt szükségünk a fotózáshoz, ezért nem csak a kézipoggyászba pakoltunk fényképezőgépeket. Az egyik gépem már csak a feladott bőröndbe fért be, és mivel három átszállásunk is volt odafelé, több helyen is hozzáférhettek a csomagunkhoz az enyves kezek – magyarázta Nánási, hozzátéve: a hiányt szenvedő poggyászukat csak a megérkezésük után pár nappal nyitották ki, így már a szállásukon vették észre, hogy eltűnt egy komplett fényképezőgép és annak optikái. Így összesen több mint félmilliós kár érte a fotóművészt. Természetesen az eszközök ára újonnan jóval több volt ennél, de jelenlegi piaci értékük használtan körülbelül öt-hatszázezer forintot tehet ki – árulta el a pórul jár fényképész. Szerencséjére az eltűnt darab csak a tartalékgépe volt, így végül sikerült elkészíteni a fotókat a műsor számára.
Nánási végül nem tett bejelentést sem a hatóságoknál, sem az érintett légitársaságnál, sem a biztosítójánál, mert szerinte már túl későn vették észre a hiányt, s így már nem követelhettek volna kártérítést. Magamat hibáztatom. Igaz, nem feltételeztem volna, hogy valakik kinyitják a bőröndöt, és kivesznek belőle bármit is. Már csak azért sem, mert szinte az egész világot bejártam fotós felszereléssel, és eddig még soha nem történt velem ehhez hasonló – mondta Nánási.