Éden Hotel 2 - Máté barátnője nem fog megbocsájtani Edina miatt

Éden Máté egyik legnehezebb napját töltötte az Éden Hotelben. Találkozott otthon hagyott barátnőjével és színt kellett vallania. Ezek után pedig Edinával vagy nélküle folytatnia kell a játékot az Éden Hotel 2-ben.
Andi nehezen ébredt a tegnapi erős alkoholizálás után. Ébredés után átmentek Dávidhoz és Noémihez, akikkel újra megbeszélték a párválasztó ceremóniát. A fő cél Kíra és Petra kiejtése. Dávid nem értette, hogy Reni miért nem örül annak, hogy bent tud maradni. Andi még gondolkodik ezen, de nem árulta el a többieknek. Mindenkinek össze-vissza beszél, hogy ki mögé akar állni.
Kíra és Márk tegnap közelebb került egymáshoz. Márk itt meg is akar állni, nem akar érzelmeket belevinni a játékba. Kíra is csalódott Pítben, szerinte nagyon megváltozott az új lányok érkezésével. Petra tart attól, hogy kieshet de nem adja fel.
Edina és Máté randevúra mehetett, de Máté barátnőjével találkozott
Edina nagyon megörült, hogy végre olyan emberrel mehet ki, akit szeret. Mindkettejüket felvilágosították egy levében, hogy nem tölthetik el együtt a randevút, bár közösen távoznak a Hotelből. Máténak találkoznia kellett barátnőjével, akit kint hagyott. Máté nagyon ledöbbent és látszott rajta, hogy nem tudja, hogy mennyi információja van barátnőjének. A lány puszilgatta, ezért rájött, hogy nem tud Edináról. Ekkor már felszabadultabban viselkedett.
A lány megkérdezte, hogy mit csinál bent a játékban. Máté nem említette Edinát csak annyit, hogy van egy lány akivel régebb óta egy párt alkot. Ha tiszta lenne a lelkiismereted, akkor jobban örülnél nekem nem ? – kapta meg a kérdést Máté. Lehet…válaszolta Máté. Azért együtt vagyunk még? Remélem! – válaszolta Máté.
Máté barátnője jelezte nem biztos, hogy mindent meg fog bocsájtani. Máté szerint a cél szentesíti az eszközt az Éden Hotel játékában. Máté szerint azzal a lány bebizonyította szeretetét, hogy ideutazott Mexikóba. Máté az egész beszélgetés alatt nyelte a könnyeit, de amikor a családjáról beszélt a lány, akkor eltörött a mécses. Végül a barátnő okosan nem kérdezett rá, hogy pontosan meddig is ment el Edinával, de jelezte hogy nem tud mindent megbocsájtani (a csók már nem fér bele neki!).
Élet a nagy beszélgetés után Máté számára
Máténak kellett eldöntenie, hogy bevallja-e Edinának a történteket. Máté azt a stratégiát választotta, hogy folytatja Edinával a kapcsolatot. Azt hazudta mindenkinek, hogy helyiekkel röplabdázott, miközben Edina masszázst kapott.
Márk belendült, hogy megmentse Petrát. Dávidot faggatta, hogy ki mögé fog állni. Egyenlőre Dávid mindenképp Noémi mögé akar állni. Viszont azt javasolta, hogy Ő álljon Petra mögé és ejtse Kírát. Dávid szerint sok embernek szúrja a szemét Kíra és egyébként is uralkodik Márkon. A fiúk összeültek megbeszélni, hogy melyik lány essen ki az Éden Hotelből. Kíra erős, de rosszul van tőle Márk, Petra gyenge, de együtt lehet lenni vele.
Valakivel meg kellett beszélnie Máténak az eseményeket és Pítet választotta. Pít szerint már régen fel kellett volna adnia Máténak az Edinával való párost. Lehet, hogy nehezebb dolga lenne, de így lenne becsületesebb.
Márk felvilágosította Petrát, hogy Dávid nem fog mögé állni. Felajánlotta a segítségét, hogy álljon mögé a párválasztón. Így viszont legjobb barátnőjét kell kiejtenie. Kírát viszont Máté világosította fel, hogy esetleg kieshet holnap Márk miatt.
Máté inkább az italokkal töltötte az éjszakát, de nem mert bemenni Edina mellé az ágyba! Igazából egyik lánnyal, de saját magával sem őszinte!