Éden Hotel 2 - Máté és Edina kiállta a végső hűségpróbát, ők nyerték a huszonötmillió forintos fődíjat

Felülkerekedett a lovagiasság a pénzsóvárság fölött az Éden Hotel 2 fináléjában. A döntőbe jutott Máté és Edina kiállta a végső hűségpróbát, ezért fele-fele arányban megosztva zsebelték be a huszonötmillió forintos fődíjat Roland és Anikó orra elől.
Azt gondolhatták a nézők, hogy a civilben hidegfejű bróker Máté átrázza a belé fülig szerelmes, naiv Edinát, és inkább egyedül visz haza egy magasabb összeget, a fiúról azonban nagy meglepetésre kiderült, hogy becsületes ember.
– Meg sem fordult a fejemben, hogy eldobjam a labdát egy nagyobb nyeremény miatt, ezzel kisemmizve Edinát. Maximálisan biztos voltam magamban és benne is – nyilatkozta a valóságshow-hős, aki a nyereményt utazgatásra és befektetésekre akarja fordítani. A finálé előtt mindenki azzal tömte a fejem, hogy ne bízzak Mátéban, de én tudtam, hogy ő jó választás. Az első párválasztó óta kitartottunk egymás mellett, és bár kaptam tőle hideget-meleget, a bizalom végig állandó volt köztünk – árulta el Edina, aki a pénzt hasonlóképpen akarja felhasználni, mint játékbeli párja.
 Noémi és Omar is nyert
A két győztes az utolsó adástól számított harminc napon belül kapja meg a fődíjat, ami a nyereményadó levonása után fejenként körülbelül tíz-tíz millió forintra rúg. Edina és Máté azonban szeretné megjutalmazni egy-egy régebbi játékostársát, akiknek a döntőbe kerülésüket köszönhetik.
– Omarnak biztos, hogy adok körülbelül ötszázezret, mert mögém állt a fináléban – mondta Máté.
– Tőlem pedig Noémi számíthat valamennyire. Anno abban maradtunk, hogyha bármelyikünk nyer, az ad a másiknak egymilliót. Ezt így már utólag sokallom, de nem jár majd rosszul – tette hozzá Edina.